söndag 11 maj 2014

Morsdag och lite diverse....


Medan vasslefrallor och dito -brödet är i ugnen har jag tid att fundera på söndagen om 2 veckor - då siffrorna på levnadsårskalendern blir sexafemma ....

Eftersom jag alltid undanbett mig presenter uppringdes jag idag av ett smått roat/irriterat/praktiskt/lydigt/hoppfullt vuxet barn som på släktens krassa vis förklarade att det var dags att uppgöra en lista på " får-hämta-skaffa-prylar-gåvor " för :
Vart femte år KAN man ju ge något ...och då " inga garantier ges för firning om YTTERLIGARE fem år så....."

Så - jag lovade skriva en lista...
Det finns bara så mycket som BORDE...

Jag har alldeles själv relativt nyligen börjat  inse att jordelivet verkligen  inte är evigt och jag skulle  faktiskt GÄRNA njuta av " de sista goda åren " som besjungs i en sång - utan att  behöva " stå på näsan i ofärdiga dammsystem och - förarga mig över det billiga lilla växthusets flaxande plexiskivor..."

Finanser och ork har varit minst sagt samarbetsovilliga - och jag har i ärlighetens namn hittat mig EN gång på kreditbolagens sidor för att kolla s.k  "snabblån ".
Lika många gånger har jag ryggat ut från visionen " Låna 1000 - och betala tillbaks 2500 "

Inte i världen....Sådant är för RIKA.... ( = Sarkasm ....)

Återstår banken....Också det känns TRÖÖÖÖGT......

Nåh,nån jordfräs  ( som föreslogs ) vill jag inte ha trots att behovet kanske finns... Den kan HYRAS för EN dag i så fall....


En resa till England för att se på trädgårdar ( ett annat förslag ) - joooo, jaaa, visst - men den borde ha gjorts för 10 år sedan - och jag har redan min helt underbara bok English Cottage Gardening for American Gardeners att ty mig till.

Ingen av dessa gåvor är " eviga" - jordfräsen blir inte bättre med åren och - nöjet med en resa är ändå rätt kortvarigt....( Lite som en chokoplatta - typ en minut i munnen och ett år runt midjan ....)

Då jag " lämnar över allt i yngre händer" borde alltså eventuella gåvor leva kvar - och ha nånslags återbruksvärde ....

Ett lass ( ca 30 st ) lecablock skulle vara extatiskt fint att få - eller oimpregnerat VIRKE till växthuset...
( Storleken på huset kommer vara ca 5 x 3 m -för en sådan grund har redan grävts och de i fjol inhandlade gamla fönstren står och väntar i skjulet.... )

Som TAK till det har jag tänkt mig genomskinliga korrugerade plast/plexiskivor.
 
Överlämnar det tekniska uträknandet till kunnigare - eventuellt i samråd med undertecknad :)

Gåvor är gåvor - även om de diskuteras....

Tycker Mor på Morsdag och klämmer in en fralla till - för de blev goda .....






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar