fredag 1 november 2013

Regnväderstankar

Första NOVEMBER ....Regn....Inget jag ogillar, trots att brunnen redan är full...Tyvärr är vattnet i den grumligt  pga för snabb tillströmning och ..jag måste googla - för jag VET att det finns knep att få det klart...Typ fiskskinn i kaffe :)

Regn ger plats för lite tillbakablick och meditation....
Då jag flyttade hit för fem år sedan stod det en rejäl dubbelsäng i " kamarn" - det lilla genomgångsrum jag fortfarande använder som sovkabyss. Sängen kånkades ut till garaget och ersattes med en resårsäng från vinden. Trots att den var alldeles för smal för en rund gumma + två lurvtassar ( med 8 tassar sammanlagt ) fick den duga i tre år - innan den OCKSÅ förpassades till garaget.
Då kom en utdragbar soffa till vårt enkla tjäll, samtidigt som en drös isolerande inredningsskivor ( Ladrillo Rusticana  - det " modernaste " i huset hittills - utom it-tekniken )
Skulle soffan vara ANTIK så skulle den antagligen få stanna där den är, men nu är den typ 1970-tal, lackad och ...utdragen just så mycket att vi tre torpbor ryms...Madrassen är skarvad med en utskuren bit ur en annan madrass - på längden...
Gissa vem som ligger i " diket " mellan dessa ???

Jo, den som tröttnat på obekvämt sovande och har planerat en gedigen på-plats-byggd säng....Eller egentligen en RAM till en annars benlös platå, med två bastanta fastpinnade bjälkbitar som   " stöd- tassar" - framtill...
Sängsystemet måste vara lätt demonterbart - för golvet skall slipas nästa vår....Ett absolut MÅSTE...

Ladugårdsvinden hade materialet - ohyvlat - och en av dessa nedkastade battingar sågades med den 5 år gamla och redan uuuurslöa såg som stod till buds...
Mätte naturligtvis lite fel - och fick såga ut en 2 mm skiva - med samma slöa....Hmmm.
Man KUNDE ju ha väntat tills en ny - vassare - såg hade tagits hem , men vem har tålamod att vänta då arbetsivern faller på som stora berg...???

Nu står arbetet stilla, de sågade delarna är utförda till tamburen - efter att en irriterad torpgumma upprepade gånger slagit tårna i dessa där de legat på golvet bredvid köksbordet...

Superlon/skumplast är DYYRT har jag sett på webben, så det blir att " slakta " två eller tre madrasser från övre våningen...Kanske med hjälp av lödkolven ???
Får se nu om nån kommer med goda råd :)

Hur som helst - vi skall väl rymmas bättre än bra på en 120 cm bred brits - som är 230 cm lång ???

Och ...min strävan efter en VISS minimalism kanske går lite framåt då  EN av alla de provisoriska lösningarna får en mer permanent karaktär ????

Den som lever får se - sägs det ....Och tålamod har man ju  ?????

1 kommentar:

  1. Förhandsgranskningen "suckar" - redigeringen likaså...så det blir första utkastet :(

    SvaraRadera