söndag 19 januari 2014

Smilet blir allt bredare...

ju mindre högen blir på gården....

 Redan i går fick jag in över hälften - uppenbarligen styrkt av kaffe med Fazers blåbärspaj  och påhejad av den vän - en hon - som kom med pajerna och i vänliga, men barska ordalag beordade : KAFFE !!!

 Hon bjöd på den välbehövliga pausen vid köksbordet också, så vi fick en möjlighet att uppdatera det som skett sedan senast.

 Senare - varje gång jag gick ut med lurvtassarna - tog jag ett par bördor av den härliga högen och radade in i vedlidret...
 Den sista omgången blev faktiskt i pannlampans sken - men sedan drogs presenningen över resten och de lätta snöflingorna som dalade över nejden ombads hålla sig och den övriga släkten i styr tills jag var klar....

 Idag har jobbet fortsatt - åt två håll med skottkärran...
Det är ganska enkelt att få upp denna för yttertrapporna och ända in i tamburen. Där radas veden i en fint snickrad ställning för mellanlandning.

 Man får försöka förenkla sina jobb så gott det går, för att undvika gnissel i lederna ..
 Däremot får det gärna knäppa och knastra av klabbarna i köket och Salen - och livet känns lättare att leva...eller åtminstone VARMARE, för jag har faktiskt snålat lite hittills med klabbarna..
 Innetemperaturen är redan sådan att man kan sitta och skriva med upprullade flanellskjorteärmar...

 Som jag konstaterat förut, skulle mitt hus aldrig få något energicertifikat, för isoleringen ÄR dålig enligt moderna normer.
Något jag INTE kommer att åtgärda om inte rätt siffror för med sig ett pengarassel -in på Lottokontot ...
Man får bara finna sig i  att frysa lite på vintern - och HITTILLS har det varit ovanligt milt - med en temperatur som inte ÄNNU underskridit  17 MINUS....


 Pilkhalaren/overallen är i alla fall invigd nu - trots att jag deklarerat att den SÄLJS / byts mot ved, eftersom den är 25 cm för lång i överkroppen...Ett resultat av att det är en overall för KARLAR - och...för att jag borde minska mina maximannekängmått med ett par ämbaren vatten ....
De överlopps 10 centimetrarna  i byxbuntarnas längd är lätt åtgärdade genom uppvikning - och sist och slutligen : vad GÖR det att jag ser ut som en boll i storebrors kläder....( Retorisk fråga - inga frågetecken )
I halaren går jag bara där mycket få ögon kan bevittna fullbordat faktum...

 Hoppas det blir en skön sommar och i väntan på den är jag fullt syssselsatt - som vanligt....( Läs : med fröpåsarna ...)

 Sådde vattenkrasse för en vecka sedan - och den har visat att det INTE är långt till vår.....

 Tänk vad pyttesmå gröna huvud på långa rangliga stjälkar kan vara hoppingivande :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar