tisdag 4 mars 2014

Fastlagstisdag

MEN ...ingen snö - ingen pulkaåkning....

Javisst - här ÅKS nog pulka om bara förutsättningarna finns...

Onna och Matte gillar sådana naivistiska lekar - nedför backen och in på gården ett par gånger ....medan Cocke  springer bredvid och skäller ut oss efter noter...Enligt honom är det ingen VÄRDIG sysselsättning vi " tikar " sysslar med.

Fastlagsbullarna lyste idag med sin frånvaro på vårt bord -för såna åts redan för LÄÄÄNGE sedan och efter det har det varit både rulltårta med sylt ( förra veckan ) och - rulltårta med chokladfyllning  idag. Av bekvämlighetsskäl lade Matte nämligen  halva rulltårtsbottnen i frysen på lördagen - att bara ha att plocka upp och tina vid behov...

Nu då några fina gösfiléer, lite beställda kryddpåsar och grädde kom indansande för att anrättas på Mattes spis - måste ju efterrätten också snofsas till. Den hemgjorda hallonlikören från fjolåret fuktade tårtan och den smakade - enligt den säkert helt ärliga gästen - " inte alls illa " ....

Efter besökarens reträtt till ett fridfullare lokus, gick vi ( tre hundar och Matte ) på en liten eftermiddagslänk till postlådan för att kolla dess innehåll.

Fortfarande inga fröförsändelser....

Här testas nog tålamodet, men Matte tröstade sig med att helt fräckt stjäla några vackra björkkvistar med fina hängen - ur en hög med gallrade grenar som transporterats till granngrannarnas " sopis"..

Kanske blir mössöron att njuta av innan tomatfröna ens hinner gro ????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar